Δισκογραφία Δημοσθένους Παϊκοπούλου

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
ΚΑΣΕΤΕΣ

Το μόνο τμήμα της δισκογραφίας του τέως Άρχοντος Β' Δομεστίχου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Δημοσθένους Παϊκοπούλου που μπορώ να ιχνηλατήσω με σιγουριά βρίσκεται στην εποχή των ψηφιακών δίσκων. Για τις κασέτες που κυκλοφορούσαν παλιά μας μιλάει ο Δημήτρης εδώ και τις παραθέτω παρακάτω. Από όσο γνωρίζω, οι κασέτες αυτές πλην του Τριωδίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι όμοιες με τα αντίστοιχα CD, με ελάχιστες ίσως διαφορές σε 1-2 tracks.

- Θ. Λειτουργία του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου με εκφωνήσεις από τον αείμνηστο Πολίτη π. Αγαθόνικο Λαζόγλου
- Ύμνοι Τριωδίου
- Ύμνοι Αγ. Γεωργίου
- Ύμνοι Κοιμήσεως της Θεοτόκου
- Μικρή Παράκληση
- Ύμνοι Αγ. Σπυρίδωνος



ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΔΙΣΚΟΙ

Τα επίσημα CD που κυκλοφόρησε ο Άρχων στη σειρά των ηχογραφήσεών του είναι τα παρακάτω:

CD 1: Ύμνοι Τριωδίου
CD 2: Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος
(Διπλό CD)
CD 3: Θεοτόκε Παρθένε
CD 4: Κοίμησις Θεοτόκου
CD 5: Ύμνοι Χριστουγέννων
CD 6: Πολίτικη Θεία Λειτουργία
CD 7: Τα 11 Εωθινά Δοξαστικά
CD 8: Ύμνοι Πεντηκοσταρίου
CD 9: Ύμνοι εις τον Πράον και Κληρονόμον της Γης Άγιον Σπυρίδωνα
CD 10: Ύμνοι Αγ. Γεωργίου
CD 11: Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος


- Εν Αθήναις Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως - Συλλεκτική Σειρά Ηχογραφήσων - CD 08:
Χερουβικά Κωνσταντίνου Πρωτοψάλτου & Καλοφωνικοί Ειρμοί


Εκτός των παραπάνω, έχει βγάλει κάποια CD που μοιράζονται σαν ευλογία από τον Πατριάρχη. Αυτά είναι τα παρακάτω. Τα δύο τελευταία είναι όμοια με τα αντίστοιχα που παρατίθενται παραπάνω.

- Ύμνοι Εισοδίων της Θεοτόκου
- Ύμνοι Παμμεγίστων Ταξιαρχών
- Μυρόβλυτα Άσματα εις τον Άγ. Δημήτριον
- Άσματα εις τον Τροπαιοφόρον Άγιον Γεώργιον
- Κατανυκτικοί Ύμνοι Τριωδίου



ΩΣ ΧΟΡΑΡΧΗΣ

Σαν χοράρχης του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, έχει κυκλοφορήσει με τη χορωδία του τα παρακάτω CD (όπου δεν είναι CD, αναγράφεται):

- Όρθρος και Θεία Λειτουργία Αγ. Ιωάννου του Ρώσσου (Διπλή κασέτα από ζωντανή ηχογράφηση στον ομώνυμο ναό)
- Ύμνοι από την Ακολουθία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου (CD κατά παραγγελίαν του ιερού καθίσματος του Μυλοποτάμου Αγίου Όρους)
- H Αγία και Μεγάλη Πέμπτη (Διπλό CD και κασέτα)
- H Αγία και Μεγάλη Παρασκευή (Διπλό CD)
- Το Άγιον και Μέγα Σάββατον
- Ύμνοι Χριστουγέννων
- Συναυλία εν τη Αγία Ειρήνη Κωνσταντινουπόλεως
(1 Δεκεμβρίου 2007)

Σαν ευλογία από τον Πατριάρχη δίνονται τα παρακάτω CD, που όμως πρέπει να προέρχονται από τα προαναφερθέντα.

- Πορεία προς την Ανάστασιν
- Ύμνοι Αγίου Δωδεκαημέρου



ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

- Χ Κ-14 Μουσικόν Απάνθισμα (1990)
Στη 14η κασέτα της χορωδίας του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία χοραρχεί ο Γεώργιος Τσαούσης, ο Άρχων ψάλλει μονωδιακά τον καλοφωνικό ειρμό «Η τρίφωτος ουσία» του Πέτρου Μπερεκέτου και το κράτημα «εριρέμ» του Πέτρου Πελοποννησίου σε ήχο α'.

- Α.Π. 44 Πρότυπες Παραδοσιακές Εκτελέσεις Βυζαντινών Μελωδιών (1964-1990)
12 CD, 6 διπλά, στα οποία καταχωρούται ηχογραφήσεις της χορωδίας του κ. Αθανασίου Πέττα στην κρατική ραδιοφωνία. Εκεί ο Άρχων ψάλλει σε πολλά σημεία ως μονωδός, σε Ασματικά Τρισάγια Δοξολογιών και αλλού.

- "...Προς το εκούσιον Πάθος"
Ειδική έκδοση CD του ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία». Ο Άρχων ψάλλει το «Επί ξύλου βλέπουσα». Η ηχογράφηση είναι όμοια με την περιχόμενη στο CD της Μ. Εβδομάδος, μονο που εδώ είναι με τον στίχο. Ολόκληρος ο δίσκος βρίσκεται αναρτημένος εδώ και η ηχογράφηση του άρχοντα εδώ.

- Ότε καιρός
Στο CD αυτό, που περιέχει τη συναυλία του Εργαστηρίου Ψαλτικής του κ. Παϊβανά στην αίθουσα «Παρνασσός» το Δεκέμβριο του 2009, ο Άρχων συμμετέχει ως μονωδός.

- Ψάλλατε συνετώς τω Θεώ γ', CD2
Τμήμα της εμφάνισης του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως στο γ' Μουσικολογικό συνέδριο του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας το 2006 υπό τη χοραρχία του Άρχοντος.

- Ύμνοι Λαμπροφόρου Αναστάσεως (2009)
Πρόκειται για ψηφιακό δίσκο που βγήκε για να δίνεται ως ευλογία από τον Πατριάρχη. Περιέχει αναστάσιμα κείμενα απαγγελόμενα από τον π. Σεραφείμα Φαράσογλου και βυζαντινούς ύμνους από τον π. Σεραφείμ, τον κ. Παϊκόπουλο και τους αδελφούς Φ. και Θ. Γιαννακάκη. Ο άρχων ψάλλει τις σύντομες Αναστάσιμες Καταβασίες, το Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα», το «Κοινωνικό «Σώμα Χριστού», καθώς και και κράτημα του Πέτρου του Πελοποννησίου σε πλ. α'.

- Υμνολογία του Αφάτου Μυστηρίου των Αγίων Παθών (2007)
Άλλος ένας ψηφιακός δίσκος που τυπώθηκε για να δίδεται ως ευλογία από τον Πατριάρχη. Περιέχει ύμνους της Μ. Εβδομάδος από πατριαρχικούς και άλλους Κωνσταντινουπολίτες ψάλτες από στουντιακές και ιδιωτικές τους εγγραφές. Ο άρχων ακούγεται να ψάλλει το «Σε τον αναβαλλόμενον», το οποίο προέρχεται από το επίσημο διπλό CD του «Ύμνοι Μεγάλης Εβδομάδος».
 
Last edited:

ybulbu

Μπουλμπουτζής Ιωάννης
Προσέθεσα στον παραπάνω κατάλογο δύο ακόμη εκδόσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μου και συμμετέχει ο δάσκαλος ως μονωδός: τα CD με τις εγγραφές της χορωδίας του Αθανασίου Πέττα στην κρατική ραδιοφωνία και τη 14η κασέτα του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως. Λεπτομέρειες θα δείτε παραπάνω.
 
Top