[Suggestion] Μ. Εβδομάδα 2017, ποιά μέλη ευχαριστηθήκαμε;

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Το πρόβλημα είναι το είδος της χορωδίας ωρέ δομέστιχε, ή ο εν γένει παραγκωνισμός των ψαλτών;;; Όταν καλούν "χορούς" (sic) που διδάσκουν, τάχα μου τάχα μου, μεγαλοπρέπεια βυζαντινή, ύφος κατανυκτικό, ορθή λειτουργική πράξη, μαθήματα σωστής εφαρμογής του τυπικού, ενδυματολογική ομοιομορφία (εκτός του χοράρχου, βεβαίως, που το ράσο του έχει και δυό πήχες γαλόνια και κουνάει τα χέρια πέρα δώθε σαν διερμηνέας σε κωφάλαλους) και δεν ξέρω γω τι άλλο, είναι καλά;;;; Το 'χεις υποστεί ποτέ σου;;;; Και αυτοί, για να σε προλάβω, δεν καλούνται για τον εξάψαλμο και τα ευλογητάρια, για τα αρχιερατικά πολυσυλλείτουργα προσκαλούνται (ή αυτοπροσκαλούνται ενίοτε), νομίζω;;;
Εγώ, το επαναλαμβάνω, απήλαυσα την τετράφωνη εκτέλεση (θα μπορούσε να ήταν στα ρώσικα, παρεμπιπτόντως...), η οποία διήρκεσε 5 λεπτά όλο κι όλο, και κατόπιν γυρίσαμε στα βυζαντινά, και κύλησε το υπόλοιπο της αγγαρείας μου.

Συνάδελφε, σὲ καταλαβαίνω ἀπόλυτα, τὸ 'χω ὑποστεῖ κι ἐγὠ πάνω-κάτω.

Φαίνεται πάντως πὼς κολάσθηκες τὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα. Παρεπιμπτόντως, ἡ συγκεκριμένη ἑβδομάδα εἶναι ἡ πιὸ πειρασμικὴ ὅλου τοῦ χρόνου, κατὰ τὴν ὁποία ὅσοι πᾶμε στὴν ἐκκλησία, μεταμορφωνόμαστε σὲ εἰδωλολάτρες, λατρεύοντας τὸ εἴδωλο τοῦ ἑαυτοῦ μας, εἴτε σὰν ψάλτες, εἴτε ὡς ἐφημέριοι, εἴτε ὡς παρακολουθοῦντες μόνο τὶς ἀκολουθίες. Γεμίζει ἡ Μεγάλη Ἑβδομάδα μὲ ποικίλες ὅσες κωμικοτραγικοφαιδρὲς καταστάσεις ἑντὸς τῆς ἀκολουθίας, μετατρέπεται ὁ ναὸς σὲ σκηνὴ κακοπαιγμένου θεάτρου μὲ χορωδίες, ἄριες, σβήσιμο φώτων ἢ ἄλλα ἐφέ, δραματικὲς περιφορὲς καὶ ἐξόδους. Κι ὅπου δὲν γίνονται σὲ κατηγοροῦν ὡς τεμπέλη.
Πολλὲς χρονιὲς ἔχω πεῖ κι ἐγώ ἀμὰν νὰ τελειώσει ἡ Μεγάλη Ἑβδομάδα, νὰ ξαναγυρίσουμε στὴν «ρουτίνα», νὰ ἡσυχάσουμε.
Χριστὸς Ἀνέστη! καὶ καλὴ δύναμη σοῦ εὔχομαι.
 

Π. Δαβίδ

Γενικός συντονιστής
Eυχαριστήθηκα το Ήδη βάπτεται του Σακελλαρίδη τη Μ. Πέμπτη το βράδυ, την ανάγνωση των ψαλμών της Γ΄ ώρας της Μ. Παρασκευής :)D), το Σε τον αναβαλλόμενον του ιδίου στην Αποκαθήλωση και την ψαλμωδία στην αναστάσιμη αγρυπνία στην παλαιοσλαβική και τη ρουμανική του "Χριστός ανέστη" χάριν των Σλαβοφώνων και Ρουμάνων αδελφών.

Χριστός ανέστη!
 

neoklis

Νεοκλής Λευκόπουλος, Γενικός Συντονιστής
Eυχαριστήθηκα (...) την ανάγνωση των ψαλμών της Γ΄ ώρας της Μ. Παρασκευής :)D), ...

Περίεργα γούστα που έχει ο κόσμος !!!:)
 
Top