Αποχαιρετισμός Παναγιώτη Νεοχωρίτη

Άλλο γράφω και δεν θέλετε να το αντιληφθείτε:
Ο Πρίγγος θεωρείται από τον Στανίτσα «εξωτερικός»

αν και

είχε δάσκαλο (δια ζώσης, όχι από κασέτες) τον Ναυπλιώτη,
διετέλεσε Δομέστικος επί 2ετία στα πατριαρχικά αναλόγια,
έψαλε σε μεγάλο αριθμό δίσκων γραμμοφώνου μαζί με τον Ιάκωβο «εν μία φωνή».
Και εκλήθη ως Λαμπαδάριος απέναντι από τον Ναυπλιώτη για ένα περίπου χρόνο, ώσπου ο δεύτερος απεχώρησε οριστικά.

Ο Στανίτσας θήτευσε ως Λαμπαδάριος του Πρίγγου για μια 20ετία.

Και μιλάμε για ανθρώπους μεγαλωμένους μέσα στην Πόλη, με πολίτικο ύφος, που εμπεριέχει ήδη (εξ ου και το εμποτισμένοι) πολλά τεχνικά, όπως τα ονομάζετε, στοιχεία του πατριαρχικού ύφους

Αν βλέπετε κάποια ομοιότητα με τις σημερινές καταστάσεις, πείτε μου να το δω κι εγώ. Αλλιώς, αφήστε με να προσεύχομαι για το θαύμα.




Η ζώσα παράδοση αγαπητέ, παραδίδεται από τους άξιους και διακεκριμένους φορείς της, τους δασκάλους και μύστες της, και παραλαμβάνεται από μαθητές οι οποίοι κλίνουν αυχένα και επί μακρόν, στους οικείους τόπους της ύπαρξής της, εκεί όπου λαμβάνει χώρα το δρώμενο. Έστω κι ένα από τα προηγούμενα να μην υπάρχει, δεν είναι παράδοση, αλλά ιδεολόγημα, αδιάφορο και θνησιγενές.

Επιτρεψτε μου να διαφωνησω και να εκφρασω την απορια μου πως γινεται να βλεπουμε και να ακουμε τα ιδια πραγματα και να προβαινουμε σε τοσο αντιθετα συμπερασματα...αρα ή κουφοι ειμαστε ολοι ή η υποκειμενικοτητα των αποψεων μας ειναι αυτη που μας δειχνει οτι μαλλον η συζητηση ειναι κενη περιεχομενου και δεν βγαζει πουθενα. Γιατι περα απο την θεωρητικολογια ακουγωντας τον Παναγιωτη πειτε μου που υστερει σε μεγαλο βαθμο σε σχεση μαυτο που οριζεται εσεις ως Πατριαρχικο υφος, το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι μαλλον ορος απροσδιοριστος και ανευ ουσιαστικου περιεχομενου.Ευχαριστω
 

haris1963

παλαιότατο μέλος
ἄκουε πολλά said:
Μα περί μαθητείας ο λόγος, έτσι δεν είναι;

Σημείωση: Πάλι προσπαθείτε να βάλετε στο στόμα μου κατηγορίες, άμεσες ή έμμεσες. Εάν συνεχίσετε την τακτική κάθε τι που γράφω να το ανάγετε σε κατηγορία, δήθεν για να υπονομεύσετε συλλήβδην τα γραφόμενα και να βγείτε κερδισμένος επικοινωνιακά, επικαλούμαι την νοημοσύνη των αναγνωστών, που σίγουρα όσοι με παρακολουθούν έχουν αντιληφθεί το πνεύμα που γράφω. Σε αντίθεση με εσάς (όπως φαίνεται). Και φυσικά, θα αποχωρήσω από την συζήτηση μαζί σας. Σας παρακαλώ, λοιπόν.

Όχι, δεν με καταλάβατε. Η πρώτη και η δεύτερη παράθεση στο μνμ μου συνδέονται άμεσα.

Σύγχρονος ο Χαλάτζογλου; Δεν νομίζω.

Κι όμως. Δεν είπα ακριβώς αυτο, αλλά ψάξτε το, θα δείτε ότι εκεί (σε αυτόν) οριοθετείται χρονικά το λεγόμενο πατριαρχικόν ύφος.
Και είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα αυτή διαδοχών σπάει με τόσο βίαιο τρόπο (εισπήδηση είπα αλλού και δε σας άρεσε, αλλά αυτό ακριβώς είναι).

ἄκουε πολλά said:
Δε λέτε να τον αποχωριστείτε με τίποτα τον Νεοχωρίτη, έτσι!

Πού να φορέσει και το καλπάκι του Άρχοντος Πρωτοψάλτου τι θα γενεί!

Πάλι δεν αντιληφθήκατε το πνεύμα μου. Δεν πειράζει. Ανατρέξτε απλώς στο προηγούμενο σκέτο "όχι" στο παρόν θέμα...
 
Last edited:

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Βασικά πάντα θυμίζει Τσαμκιράνη. Εξαρτάται τι ορίζει ο καθένας φάλτσο. Μιλάτε για υπάρχουσα παράδοση και πατριαρχικό ύφος, έχει σχέση το ύφος του κ. Αστέρη με αυτό του Στανίτσα εντός του πατριαρχείου;
Όχι, δεν θυμίζει πάντα Τσαμκιράνη, αλλά ενίοτε. Ο Τσαμκιράνης ήταν πολύ πολύ ανώτερος και δεν νομίζω να βγει δεύτερος...

Για τα περί προσευχητικού ψαλσίματος κλπ., μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τώρα... Συνεχώς εδώ μέσα μας λέτε (και όχι εσείς προσωπικά αλλά οι έχοντες παρόμοιες απόψεις) ότι "ο τάδε άγιος γέροντας ακούστε πόσο κατανυκτικά ψάλλει, όχι εγωιστικά σαν μερικές βεντέτες" (λες και... μπορείτε να διαγνώσετε και την... ψυχή του ψάλτη!) και ακούμε κάτι πραγματικά φάλτσα, ανεξαρτήτως ορισμού (δεν θέλει ορισμό το φάλτσο...). Εδώ πέρα μοναχοί που ψάλλουν με το γνωστό άχρωμο και ξερό νεομοναστηριακό ύφος, ακούνε Δοσίθεο Κατουνακιώτη και Φιρφιρή και τους θεωρούν σχεδόν κοσμικούς ψάλτες, τι να λέμε τώρα...

Όσο για το επιχείρημα του "καμιά σχέση ο Ιάκωβος με τον Στανίτσα ή αυτός με τον Αστέρη" κλπ., που προβάλλεται συνεχώς από τους αμέτοχους του πατριαρχικού ύφους ψάλτες, με σκοπό να το μειώσουν: Βεβαίως και το ύφος του Ναυπλιώτη, του Πρίγγου, του Στανίτσα, του Νικολαΐδη, του Αστέρα, έχουν σχέση μεταξύ τους, έχουν πολλά κοινά στοιχεία και είναι ενταγμένα στην ίδια ενότητα του πατριαρχικού ύφους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο καθένας είχε την προσωπική του ταυτότητα στο ΑΥΤΟ ύφος, κάτι βεβαίως που είναι δημιουργικό. Αυτά έχουν αναλυθεί χιλιάδες φορές εδώ μέσα. Όποιος τους έχει ακούσει επισταμένως το καταλαβαίνει αυτό, αρκεί να μην έχει προκαταλήψεις και εμμονή στο να ψάχνει την κάθε φωνή εξονυχιστικά και να ανάγει σε διαφορά ύφους μέχρι και το θέμα της χροιάς της φωνής, που έχει καθένας εκ του φυσικού του. Το επιχείρημα αυτό, που προβάλλεται βασικά από όσους δεν κατέχουν και δεν συμπαθούν το πατριαρχικό ύφος (ίσως και επειδή ποτέ τους δεν το προσπάθησαν, γιατί δεν κάθισαν δίπλα σε έναν δάσκαλο που το κατέχει και τους φαίνεται βουνό...), είναι μάλλον φτηνό και πρέπει κάποτε να σταματήσει. Με την ίδια λογική, θα πω κι εγώ: "Τι σχέση έχει ο Φιρφιρής με το Θωμά ή το γερο Δανιήλ ή το Δαμάσκηνο;" Πράγματι, σαν φωνές καμιά σχέση και με πολλές διαφορές στο στυλ. Παράλληλα όμως, όλοι στο ίδιο αγιορείτικο ύφος ενταγμένοι.

Η προσωπική έκφραση του κάθε ερμηνευτή δεν είναι λόγος να εκμηδενίζουμε το ύφος! Στην πραγματικότητα αυτό λέγεται πολλές φορές επειδή εκείνος που το υποστηρίζει δεν ψάλλει με κανένα ύφος και θέλει να στηρίξει αυτή του την έλλειψη και σαν φιλοσοφία, το έγραψα και προηγουμένως σε ό,τι αφορά τους θιασώτες της γνωστής σχολής, για τους οποίους είμαι 100% βέβαιος ότι αυτός είναι ο λόγος του υπέρμετρου ενθουσιασμού τους για την επιλογή Νεοχωρίτη (η απόστασή του δηλ. από το μέχρι σήμερα τηρούμενο στο Πατριαρχείο ύφος), αφού στο παρελθόν εκφράζονταν με ιδιαίτερη περιφρόνηση μέχρι και για τους Πρίγγο, Στανίτσα ("δεν μπορούμε να τους ακούσουμε" έλεγαν χαρακτηριστικά μελή της ΕΛΒΥΧ τω καιρώ εκείνω...).
 
Last edited:

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Συμμετέχω η δεν συμμετέχω κατέληξε επιτέλους..εγώ έχω άποψη αλλά δεν προσπαθώ να την επιβάλλω όποτε μπορώ να είμαι ψύχραιμος και αμερόληπτος...όσο για το αν ξέρεις κάτι παραπάνω τα συμπεράσματα ανήκουν σε αυτούς που παρακολουθούν...και σας προσκαλώ στον ναό που ψάλλω για να ακούσετε και να δείτε τι και ποιος ξέρει η όχι...και μετα στον καφέ θα σας τα παραθεςω όλα...ζωντανά όχι με τον εύκολο τροπο του πληκτρολογίου...να είστε καλα

Μπὰ, εὐχαριστῶ γιὰ τὴν πρόσκληση, ἀλλὰ ἐγω ξενυχτῶ στὸ ... κασετόφωνο κι ἔτσι ξεπατικώνω τὸ ὕφος μὲ τὸ ὁποῖο ψάλλω.

Καὶ σεῖς νὰ 'στε καλά.
 

ἄκουε πολλά λάλει καίρια

Βίας Ι σ. 65,7 (Diels-Kranz)
:) σκέφτομαι να φτιάξω έναν ανώνυμο λογαριασμό λοιπόν στο Ψ κάτι σε Columbus, Chris, Haralumbus, egghead (από το αυγό).

Εδώ απεικονίζεστε να ανακαλύπτετε καταχαρούμενος την υποβάθμιση των πατριαρχικών ψαλτών κρατώντας το λάβαρο του πατριαρχικού ύφους!
 

Attachments

  • Κολόμβος.jpg
    29.3 KB · Views: 18

haris1963

παλαιότατο μέλος
Επιτρεψτε μου να διαφωνησω και να εκφρασω την απορια μου πως γινεται να βλεπουμε και να ακουμε τα ιδια πραγματα και να προβαινουμε σε τοσο αντιθετα συμπερασματα...αρα ή κουφοι ειμαστε ολοι ή η υποκειμενικοτητα των αποψεων μας ειναι αυτη που μας δειχνει οτι μαλλον η συζητηση ειναι κενη περιεχομενου και δεν βγαζει πουθενα. Γιατι περα απο την θεωρητικολογια ακουγωντας τον Παναγιωτη πειτε μου που υστερει σε μεγαλο βαθμο σε σχεση μαυτο που οριζεται εσεις ως Πατριαρχικο υφος, το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι μαλλον ορος απροσδιοριστος και ανευ ουσιαστικου περιεχομενου.Ευχαριστω

Όχι Χρυσοβαλάντη, δεν είναι κενός και άνευ περιεχομένου ο όρος "πατριαρχικόν ύφος", άλλως δεν θα υφίστατο αιώνες τώρα. Αν είναι για σένα (ή για όποιον είναι κενός και άνευ περιεχομένου) σημαίνει ότι εσύ δεν το γνωρίζεις και δεν το αντιλαμβάνεσαι, άρα φρόνιμο θα ηλταν να μην εκφέρεις γνώμη για το συγκεκριμένο.
Για το που υστερεί ο ΠΝ (ως προς το συγκεκριμένο ύφος πάντα), με ΠΜ καλύτερα. Μπορεί κι ο Μιχαλάκης αν θέλεις να σου πει...
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
Να πω και εγώ την άποψή μου, την εποχή του Μιχαηλίδη δεν υπήρχαν τα μέσα καταγραφής, ηλεκτρονικά ή έντυπα, που έχουμε εμείς σήμερα...

Δόξα τω Θεώ, σήμερα, αυτός που θέλει να εντρυφήσει στο Πατριαρχικό Ύφος, υπάρχουν σχεδόν τα πάντα... βιβλία, κασσέτες, δίσκοι γραμμοφώνου, βίντεο, μαρτυρίες...! Μόνο τα βίντεο επί Λεωνίδα Αστέρη, νομίζεις ότι είσαι δίπλα του στον Π. Ναό... πράγματα ασύλληπτα για εκείνη την εποχή (την εποχή του Πρίγγου-Στανίτσα)... Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας!

Βέβαια, όπως και να το κάνουμε, άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη, σύμφωνοι!

Αλλά αφού τα βασικά (αν όχι όλα) τα ξέρει ήδη... πόσο ακόμη να του πάρει για τα -ας πούμε, ελλείποντα; ένα-δύο χρόνια; θα τα μάθει και αυτά! Σίγουρα υπάρχουν εκεί άνθρωποι κληρικοί και λαϊκοί οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να τον βοηθήσουν σ' αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Αν κάποιος έχει αγάπη για το Πατριαρχικό Ύφος, έχει το απαραίτητο τάλαντο, είναι παρατηρητικός και επιδοθεί, σίγουρα στο τέλος θα το κατακτήσει! και στο τέλος, αυτό πιστεύω ότι θα γίνει και με τον κύριο Νεοχωρίτη...Ο κάθε Άρχων Πρωτοψάλτης, έχει δικαίωμα να δημιουργήσει την εποχή του!

Επίσης βρε παιδιά τι να πω, ας τον στηρίξουμε λίγο τον άνθρωπο, αν ήμουν εγώ στη θέση του θα μου είχαν κοπεί τα πόδια με αυτήν την κριτική που δέχεται ακόμη δεν πήγε!

Δὲν μαθαίνει κανεὶς ὅμως ἀπὸ τὴ θέση τοῦ Ἄρχοντος ἀλλὰ ἀπὸ τὴ θέση τοῦ δομεστίκου, ὅπως ὁ κ. Φλοῖκος. Ἄς περάσει καὶ ὁ κ. Νεοχωρίτης μερικὰ χρόνια τουλάχιστον ὡς δομέστικος στὸν πατριαρχικὸ ναὸ καὶ μετὰ βλέπουμε. Μαζὶ μὲ τὴν εὐλάβεια καὶ ἡ ταπείνωση εἶναι ἰσάξια ἀρετὴ τοῦ καλοῦ χριστιανοῦ ψάλτου.

Ἡ κριτικὴ γίνεται τώρα στὴν ἀρχὴ μπὰς καὶ ἀκούσει ἡ ἁρμόδια ἀρχὴ καὶ δεῖ τὰ πράγματα διαφορετικά, ὅσο εἶναι καιρὸς ἀκόμη.
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
...αυτο που οριζεται εσεις ως Πατριαρχικο υφος, το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι μαλλον ορος απροσδιοριστος και ανευ ουσιαστικου περιεχομενου.Ευχαριστω

Αὐτὴ ἡ δήλωση ἄς καταγραφεῖ στὰ πρακτικὰ, ἔτσι γιὰ νὰ ξέρουμε ὅλοι ποιὸ ἀκριβῶς εἶναι τὸ θέμα καὶ ποὺ βασίζεται ἡ ὑποστηρικτικὴ ἐπιχειρηματολογία γιὰ τὴν πρόσκληση καὶ τυχὸν παραμονὴ τοῦ κ. Νεοχωρίτη στὸν πατριαρχικὸ ναό.

Καὶ ἀφοῦ τὸ πατριαρχικὸ ὕφος εἶναι « ... ανευ ουσιαστικου περιεχομενου ...», ἄρα ὁ ὁποιοσδήποτε μπορεῖ πλέον νὰ ψάλλει στὸν πατριαρχικὸ ναὸ, ἀκόμη καὶ κάποιος τῆς Σχολῆς Καρᾶ-Ἀγγελόπουλου, ἄν κάποτε χηρεύσει θέση. Ἀπίστευτα πράγματα!
 

nikosthe

Νίκος Θεοτοκάτος
Οταν προτείνεις λοιπόν τον λίαν αγαπητό και πολυ συμπαθή (αλλα υπέργηρο ) Δημοσθενη Παϊκοπουλο για τη θεςη ,΄συγνωμη αλλα δεν το ρίχνω εγω το επίπεδο.
Μάλλον κάνεις ότι δεν κατεβαίνεις, στη μανία σου να μειώσεις το συνομιλητή σου, συνεχίζοντας και την ειρωνική σου αναφορά στη νομική μου ιδιότητα (δικηγόρος πάντως δεν είμαι, εκπαιδευτικός είμαι). Έχω απαντήσει προηγουμένως ότι και ο Φώτης Κετσετζής, λόγω ηλικίας, δεν μπορεί να πάει, προφανώς το ίδιο ισχύει κι εδώ. Παρέθεσα τον άρχοντα ως ένα ακόμη παράδειγμα του ποιος είναι καλύτερος από τον Παναγιώτη Νεοχωρίτη (μια και πολλοί εδώ τον θεωρούν κορυφαίο παγκοσμίως...) και ποιος κατέχει καλύτερα το ύφος, όπως μου ζητήθηκε να κάνω, όχι για να τον προτείνω για τη διαδοχή θέση του Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου. Οι αναφορές σου φτάνουν στα όρια του trolling. Δεν έχω κάτι μαζί σου, σε θεωρώ πολύ αξιόλογο μέλος του forum (εκτός κι αν εκληφθεί και αυτό ως... δικηγορικό κόλπο) και δεν μπορώ να εξηγήσω την ξαφνική σου αυτή αντιπαλότητα προς το πρόσωπό μου. Σταματώ εδώ, αφού πλέον δεν γίνεται ουσιαστικός διάλογος (και πολλά έγραψα).
 

ἄκουε πολλά λάλει καίρια

Βίας Ι σ. 65,7 (Diels-Kranz)
Μπὰ, εὐχαριστῶ γιὰ τὴν πρόσκληση, ἀλλὰ ἐγω ξενυχτῶ στὸ ... κασετόφωνο κι ἔτσι ξεπατικώνω τὸ ὕφος μὲ τὸ ὁποῖο ψάλλω.

Καὶ σεῖς νὰ 'στε καλά.


Εγώ περισσότερο σας βλέπω να ξενυχτάτε εδώ στο Ψ., πάντως!
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
ἄκουε πολλά said:
Εγώ περισσότερο σας βλέπω να ξενυχτάτε εδώ στο Ψ., πάντως!

Παλαιὸ ἔθιμο τοῦ φορουμ, ἐσεῖς μιὰ καὶ ἐγγραφήκατε τὸ 2012, ἔχετε χάσει ἐξαιρετικὲς μεταμεσονύκτιες φάσεις μὲ ραγδαία ἀναταλλαγὴ μνμ μέχρι πρωΐας ...
 

ἄκουε πολλά λάλει καίρια

Βίας Ι σ. 65,7 (Diels-Kranz)


Αὐτὴ ἡ δήλωση ἄς καταγραφεῖ στὰ πρακτικὰ, ἔτσι γιὰ νὰ ξέρουμε ὅλοι ποιὸ ἀκριβῶς εἶναι τὸ θέμα καὶ ποὺ βασίζεται ἡ ὑποστηρικτικὴ ἐπιχειρηματολογία γιὰ τὴν πρόσκληση καὶ τυχὸν παραμονὴ τοῦ κ. Νεοχωρίτη στὸν πατριαρχικὸ ναό.

Καὶ ἀφοῦ τὸ πατριαρχικὸ ὕφος εἶναι « ... ανευ ουσιαστικου περιεχομενου ...», ἄρα ὁ ὁποιοσδήποτε μπορεῖ πλέον νὰ ψάλλει στὸν πατριαρχικὸ ναὸ, ἀκόμη καὶ κάποιος τῆς Σχολῆς Καρᾶ-Ἀγγελόπουλου, ἄν κάποτε χηρεύσει θέση. Ἀπίστευτα πράγματα!

Συνάδελφε, επανειλημμένως προσπαθείτε να κολλήσειτε ταμπέλα στον Νεοχωρίτη.


Θα συνεχιστεί για πολύ αυτό;

Α! και εκεί μεταμεσονυκτίως που ξεπατυκώνετε το ύφος το πατριαρχικό από τις κασσέτες, ίσως χρειάζεστε μία λάμπα πετρελαίου για να θυμίζει η ατμόσφαιρα τους παλαιούς πατριαρχικούς ψάλτες, που φυσικά στα κονάκια τους μελετούσαν με λάμπα πετρελαίου!
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    8.3 KB · Views: 151

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
ἄκουε πολλά said:
Συνάδελφε, επανειλημμένως προσπαθείτε να κολλήσειτε ταμπέλα στον Νεοχωρίτη.


Θα συνεχιστεί για πολύ αυτό;

Α! και εκεί μεταμεσονυκτίως που ξεπατυκώνετε το ύφος το πατριαρχικό από τις κασσέτες, ίσως χρειάζεστε μία λάμπα πετρελαίου για να θυμίζει η ατμόσφαιρα τους παλαιούς πατριαρχικούς ψάλτες, που φυσικά στα κονάκια τους μελετούσαν με λάμπα πετρελαίου!

Μὴν ἐξεγείρεστε ἀδίκως!

Καμία σχέση τοῦ κ. Νεοχωρίτη μὲ τὴν ἐν λόγω Σχολὴ κι ἄν αὐτὸ φάνηκε ὀφείλεται σὲ κακὴ διατύπωση.

Τοὺς παλαιοὺς πατριαρχικοὺς ἀσφαλῶς καὶ τοὺς μελετῶ γιὰ τὸ ὕφος τους, ποιὸς ἀξιοπρεπὴς ψάλτης δὲν τὸ κάνει; Λίγο δύσκολο βέβαια νὰ τὸ ἐφαρμόσεις ὅπως πρέπει, ἄν δὲν ἔχεις δάσκαλο, ἀλλὰ κάνουμε κι ἐμεῖς ὅ,τι δυνάμεθα.

ΥΓ. Μὴν σᾶς γίνετε συνήθεια ἡ παράθεση φωτογραφιῶν, ἔχω ἐντρυφήσει στὸ συγκεκριμένο ἄθλημα, ἁπλὰ θὰ ὁδηγήσει σὲ παρεξηγήσεις καὶ κλείδωμα. Ἄν αὐτὸ ἐπιθυμεῖτε πλέον, πεῖτε το κι εὔκολα γίνεται. Ἄλλωστε θὰ βρεθοῦν κι ἄλλες ἀφορμὲς σχολιασμοῦ, μέχρι νὰ ἀνακοινωθεῖ ἤ ὄχι ὁ διορισμὸς.
 

ἄκουε πολλά λάλει καίρια

Βίας Ι σ. 65,7 (Diels-Kranz)
Τοὺς παλαιοὺς πατριαρχικοὺς ἀσφαλῶς καὶ τοὺς μελετῶ γιὰ τὸ ὕφος τους, ποιὸς ἀξιοπρεπὴς ψάλτης δὲν τὸ κάνει; Λίγο δύσκολο βέβαια νὰ τὸ ἐφαρμόσεις ὅπως πρέπει, ἄν δὲν ἔχεις δάσκαλο, ἀλλὰ κάνουμε κι ἐμεῖς ὅ,τι δυνάμεθα.

Κατά τα γραφέντα σας, όσο και να τους μελετήσετε, το πατριαρχικό ύφος δεν αποκτάται παρά μόνο μέσα στον Πατριαρχικό Ναό από πατριαρχικό ψάλτη!

Ημείς είμεθα καταδικασμένοι οι άτιμοι! Αδίκως πυκτεύετε, το λοιπόν!
 
Ἄλλωστε θὰ βρεθοῦν κι ἄλλες ἀφορμὲς σχολιασμοῦ, μέχρι νὰ ἀνακοινωθεῖ ἤ ὄχι ὁ διορισμὸς. [/SIZE][/FONT]

Η επιτροπή λατρείας τού Πατριαρχείου εισηγήθηκε στην σύνοδο και η σύνοδος διόρισε επίσημα Τοποτηρητή του δεξιού Πατριαρχικού αναλογίου τον Νεοχωρίτη. Αυτοί που θα το αμφισβητήσουν ας το ψάξουν ...
...
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium
ἄκουε πολλά said:
Κατά τα γραφέντα σας, όσο και να τους μελετήσετε, το πατριαρχικό ύφος δεν αποκτάται παρά μόνο μέσα στον Πατριαρχικό Ναό!

Ημείς είμεθα καταδικασμένοι οι άτιμοι!

Πολὺ σωστά!

Τουλάχιστον ἀποκομίζουμε ὅσα στοιχεία μᾶς ἐπιτρέπει ὁ συγκεκριμένος τρόπος, ὥστε νὰ ψάλλουμε γενικότερα παραδοσιακῶς.
 

ἄκουε πολλά λάλει καίρια

Βίας Ι σ. 65,7 (Diels-Kranz)
Πολὺ σωστά!

Τουλάχιστον ἀποκομίζουμε ὅσα στοιχεία μᾶς ἐπιτρέπει ὁ συγκεκριμένος τρόπος, ὥστε νὰ ψάλλουμε γενικότερα παραδοσιακῶς.


Κρίμα! Κι εγώ πίστεψα τον συνάδελφο ότι η παράδοση είναι ενιαία!
 

domesticus

Lupus non curat numerum ovium

Τὰ 'χω δεῖ συνάδελφε, ἁπλὰ τὴν ἀνακοίνωση δὲν ἔχω δεῖ, ποὺ τὸν ὁρίζει τοποτηρητή, χωρὶς βέβαια αὐτὸ νὰ ἔχει κάποια ἰδιαίτερη σημασία, εἴτε τοποτηρητὴς εἴτε προσκληθεὶς ψάλλει δοκιμαζόμενος στὸ δεξὶ ἀναλόγιο. Θὰ δοῦμε ΑΝ θὰ μονιμοποιηθεῖ ἡ κατάσταση φυσικά. Μέχρι τότε θὰ τὰ λέμε ...
 

dimskrekas

Δημήτρης Σκρέκας
Παλαιὸ ἔθιμο τοῦ φορουμ, ἐσεῖς μιὰ καὶ ἐγγραφήκατε τὸ 2012, ἔχετε χάσει ἐξαιρετικὲς μεταμεσονύκτιες φάσεις μὲ ραγδαία ἀναταλλαγὴ μνμ μέχρι πρωΐας ...

Δεν είναι ολίγοι οι ακοίμητοι...πραγματικά και μεταφορικά ακόμα!
 
Top